5379 11 11 2019 01Vandaag zijn we fanatiek gestart met de week, Geuko had meer energie dan vorige week. Schijn bedriegt wel... want de beademing staat nog te hoog en dat is niet naar onze zin. We proberen de drukken wel iets aan te passen maar Geuko merkt het direct en is dan gelijk van slag.... dit is nog wel de vervelendste nasleep van de afgelopen weken. Qua kracht in zijn lichaam zijn we ongeveer op zijn level. Vanmorgen kreeg Geuko eerst electro stimulatie op zijn rug tijdens zijligging, daarna uurtje op de FES Bike en direct na de middag een poosje zelf gezeten en de spieren in zijn nek getraind.
Om 15.00 uur werd de electrische rolstoel gebracht en daar mocht Geuko direct in. Al met al heeft dit 3 jaar geduurd! Nu heeft de stoel de juiste zitting, veilige hoofdsteun, doorzichtig blad, accu die werkt, joystick (besturing) op de juiste plek.... enz. enz. Het had nogal wat voeten in de aarde.
Geuko had het zo naar zn zin dat hij in zijn electrische rolstoel wilde Sint Maarten lopen. Dat vonden wij goed maar tegelijk ook een behoorlijke uitdaging (alweer). Voor de eerste in de bus, door een druk centrum, in het donker en ook nog een lampion vast houden, zingen en snoep grabbelen. We hadden met onze vrienden afgesproken. De jongens hebben genoten. En tot onze grote verbazing ging het ontzettend goed! Geuko reed heel netjes en kon mooi samen op pad met Jelmer en Gijs.


Wilt u reageren? Stuur een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.