5357 30 10 2019 01Geuko heeft gisteren de gehele dag op zijn machine op zijn oude stand gestaan zonder zuurstof. Dat moest ik zelf instellen omdat ze Geuko zijn beademingsapparaat niet kennen tot 23:00 na inhalatie bleef zijn saturatie weer steken op 87 dus alles weer teruggezet naar ziekenhuis instelling met 2 liter zuurstof, zo bleef zijn saturatie rond 92-93 hangen. Geuko sliep toen al. Papa schrok wakker om 03:00 vannacht, geen idee waarom maar zijn saturatie was 100 dus heb ik langzaamaan alles weer terug geschroefd naar zijn oude stand zonder zuurstof en zo bleef het de hele nacht rond de 95-97 hangen wat goed is. Papa heeft sinds 03:00 niet meer geslapen. Groningen zegt het volgende gisteren tegen mij:
Normaliter is het vervoer uit het ziekenhuis naar huis met eigen vervoer tenzij er een contra indicatie is. Wanneer Geuko stabiel is, is hiervoor geen indicatie en zal dat niet vergoed gaan worden. Ik begrijp jullie spanning hierin echter erg goed, maar dat is op zich niet de graadmeter.
Dat geldt voor iedereen dus. maar Geuko is niet zomaar iedereen.
Eurocross (centraal beheer) verklaart: dat als het ziekenhuis in Göttingen hem stabiel verklaart dat het niet wil zeggen dat hij zittend vervoert kan worden en het onverantwoord is. Stel er gebeurt iets wie is dan verantwoordelijk als je zelf rijd? Het wordt sowieso vergoedt en hij kan per ambulance ook naar huis vervoert worden. Nu is het nog de vraag moet er een ic arts mee? Zo ja, moeten ze die nog vinden. Hoeft dat niet, sturen ze per direct transport naar Göttingen om ons te halen. Ze willen alleen nog van de artsen uit Göttingen zelf horen dat hij naar huis mag, dat is logisch. Rond 10:00 staat het telefoontje gepland.
Er is nog steeds geen plek in Groningen en omdat er te laat is geïnhaleerd had hij tegen slapen aan toch zuurstof nodig, dus ze plakken er nog weer een nacht aan vast. Het doel is de hele nacht geen zuurstof nodig. Gelukkig heb ik er nu voor gezorgd samen met de artsen dat er een cough assist is. Omdat de artsen het hier niet kennen is er een demo gegeven op Geuko en er kwam gelijk veel los. Dus nu hopelijk nog 1 nacht. We gaan eerder inhaleren en de cough assist gebruiken dan moet het lukken. Ook krijgt Geuko nu een kamergenoot en gaan er andere regels gelden, i.v.m. privacy en dergelijke. We gaan het zien

Wilt u reageren? Stuur een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.