5299 08 10 2019 02Geuko heeft 24u per dag zorg/toezicht nodig van een geschoold en bekwaam persoon. Eén van de belangrijkste handelingen die je moet kunnen als je alleen met Geuko bent is uitzuigen. Geuko heeft niet genoeg kracht om goed te hoesten en kán daarom stikken in zijn slijm. Met name bij een verkoudheid zijn de risico's groter. Uitzuigen is dus van levensbelang.
Geuko had een erg slechte start vanmorgen, onze nieuwe verpleegkundige heeft nog te weinig ervaring met Geuko om goed te kunnen handelen. Papa en mama liepen daardoor behoorlijk op onze tenen. Aan de ene kant wil je een nieuw teamlid de handelingen zelf laten doen maar als je ziet dat het niet goed gaat met Geuko neem je het over.  De training in huis in de ochtend hebben we geschrapt want Geuko was bek af.
Na de lunch knapte hij op en zijn papa en mama met Geuko gaat trainen. Staan-zitten met FES stond op de planning. Dat was nog best lastig, aangezien dit in een flink tempo moet. Het staan ging Geuko beter af. Hij stond voor eventjes op zijn eigen benen zonder ondersteuning van mama. Wel met corset en nekbrace uiteraard.
Omdat het allemaal nog meer moeite kost dan normaal door zijn verkoudheid, stond een spelletje monopoly als beloning te wachten in de 2e helft van de middag.

Wilt u reageren? Stuur een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.