5249 04 09 2019 01Vandaag geen verpleegkundige, we wisten er van dus hadden er rekening mee gehouden. Helaas liep hierdoor mama wel het MDO mis in het UMCG, daar moest papa alleen heen.
Voor de eerste keer ging Geuko 30 minuten thuis van de beademing! Dit is wéér een overwinning want Geuko is dit gewend te doen met een therapeut en accepteert/accepteerde het thuis niet. Het ging overigens prima, we deden een spelletje op de WII ondertussen.
Voor de middag kwam oma helpen in huis en hebben we samen Gijs opgehaald van school, samen lunchen en spelen.
Omdat het slecht weer was moesten we wel met de bus naar therapie... dus geen wandeling zonder beademing maar wél zonder beademing in de bus. Ruim 10 minuten tot we bij de therapeut in de zaal waren.
We spraken af 10 minuten met de spreekdop te oefenen en dat vond Geuko heel moeilijk. Het ademen gaat een stuk lastiger en we zagen dat Geuko flink zijn best aan het doen was. Hij begon er zelfs van te zweten. Hij heeft het wél volgehouden! Er kwamen af en toe wat woordjes uit en gefluister. Daarna nog 40x staan-zitten. Geuko was moe geworden en ging op tijd op bed.

Wilt u reageren? Stuur een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.