5239 02 09 2019 05Afgelopen zaterdag hadden wij een zwembadfeestje! Een beetje verlaat door de vakantieperiode. Geuko kreeg dit als beloning voor 20 minuten zonder beademing. Inmiddels kan hij een uur (!) maar dat neemt niet weg dat hij deze beloning nog tegoed had. Onze therapeuten hadden alles perfect geregeld. We zijn ons team ontzettend dankbaar dat ze zo veel extra tijd en energie steken in Geuko. Het was een geslaagde ochtend.
Maandag, we zijn er nooit zo dol op. We begonnen met (weer) 2 verpleegkundigen. Er vond een aftoetsing plaats voor 1 van de 2. Helaas was dit geen nieuwe medewerker voor in ons team (want Geuko had direct een klik met haar) maar hebben wel toestemming gegeven om 'op Geuko' af te toetsen. Het was een hele gezellige ochtend en Geuko ging zelfs zonder te mopperen fietsen op de FES Bike.
Sinds zondag heeft Geuko ontdekt dat hij best wel zelf kan eten als hij in zijn therapiestoel bij tafel zit. Zondag patatjes,  saus en pudding en vandaag worteltjes, kipnuggets en ijs met stroopwafel: zélf gegeten!! Echt?! Dit is voor Geuko een hele stap vooruit, terwijl het voor een ander misschien zo eenvoudig klinkt.
Geuko wilde eerder nooit zelf eten (alleen chips), bang voor 'vieze' handen, bang voor knoeien (met name door zijn canule) én hij vond het altijd ook maar wat makkelijk dat wij het hem gaven.
Maar nu ineens wil hij steeds meer zelf proberen, worden zijn handen vies, zitten er stukjes wortels in zijn oren (echt), pakt hij zelf eten en kliedert hij er lekker op los. De tranen schoten ons in de ogen toen hij zei: 'Ik word heus wel weer de Geuko van toen hoor'......
In de middag hebben we samen Gijs van school gehaald, hoe gevoelig dat ook voor ons ligt... we zijn toch maar gegaan.
Morgen gaan we naar het LUMC (Leiden). We hebben een afspraak bij neurochirurg dr. Pondaag. Geuko zal onderzocht worden en er zal gesproken worden over de mogelijkheden tot zenuwtransplantatie. Dit alles zal nog geen uurtje zijn... En  daarvoor rijden jullie helemaal naar Leiden?
Ja, onze strijd voor Geuko zijn gezondheid zal nooit stoppen en als de specialist niet naar ons komt, komen wij wel naar hem toe.

Wilt u reageren? Stuur een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.