5071 02 06 2019 03Afgelopen weekend hebben we genoten. Zaterdag eerst aquatherapie, daarna naar de markt en doorgereden naar de speeltuin in Beerta. Zondag hebben we opa zijn verjaardag gevierd en ‘s middags naar het strand. Naar het strand?! Kan dat wel met een rolstoel en beademing? Hoe dan?!
Dat wisten wij ook niet, het was een gok maar wij dachten vooral aan Geuko zijn vrolijke gezichtje. Het was gelukkig een geslaagde actie maar wel erg intensief voor papa en mama (en dan was 28 graden ook niet bevorderlijk). Het bracht natuurlijk ook de nodige risico's met zich mee. Vorig jaar hadden we nooit kunnen bedenken dat we dit gewoon zouden gaan doen maar door het avontuur in Amerika zijn we anders tegen dingen aan gaan kijken en denken we veel vaker, waarom niet.
Vanmorgen was het even flink doorbijten. Geuko moest naar het UMCG. Daarmee was het fijne weekend gevoel in 1 klap over. We hadden een afspraak voor een röntgenfoto met als doel de situatie van zijn scoliose te bekijken en vooral hoé nu verder met corset en/of zitorthese.
Bij binnenkomst (bij Radiologie) was niet bekend waarvan er een foto gemaakt moest worden dus er is een standaard röntgenfoto gemaakt, liggend, zonder corset. Terwijl de bedoeling was inzicht te krijgen in hoe Geuko zit met en zonder corset. Tijdens de bespreking na de foto (met een orthopeed die Geuko -en zijn situatie- niet kent) kwamen we nog geen stap verder. Onze ergotherapeut en instrument maker van Orthin waren er ook bij. We zouden met de orthopeed de opties bespreken, krijgt Geuko opnieuw een corset of juist een zitorthese, het is namelijk erg complex omdat Geuko beademd wordt. Volgens de orthopeed moesten we daarvoor bij de revalidatiearts zijn (terwijl zij het tegenovergestelde zei). Conslusie, zo komen we niet verder.
Onze ergotherapeut heeft na het gesprek telefonisch contact opgenomen met de revalidatiearts om toch op zeer korte termijn vervolg stappen te maken. Want... al met al gaat dit ten koste van Geuko zijn rug want op de foto is te zien dat de  scoliose is toegenomen.
Pas rond 14.00 uur weer thuis en kon Geuko eindelijk een beetje ontspannen, tussendoor nog even een interview met RTVGo. Doen we allemaal gewoon even.
Morgen een beetje rustiger aan, en gaan we thuis weer aan de slag met trainen.


Wilt u reageren? Stuur een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.