7110 27 09 2022 01Na weer een slechte nacht was het weer erg vroeg deze dinsdag ochtend. Maar de hulptroepen waren onderweg en dat maakte het iets aangenamer. Papa was al de hele nacht bezig met Geuko dus oma kon het even overnemen. Na het ontbijt ging Geuko zijn huiswerk maken en mama bleef in de buurt om Geuko te begeleiden. Er komt een toets geschiedenis aan en daarvoor moet geleerd worden. Geuko maakte alle opdrachten en kon zich goed concentreren.
‘s Middags besloten we met de bus naar fysiotherapie te gaan want het regende. Er werd weer gelopen in de loophulp en dat ging goed maar omdat hij zijn heupen niet meer kan kantelen sinds de operatie, zijn zijn benen ongelijk (qua lengte). Binnenkort komt er iemand meekijken om evt. te denken aan een zooltje of iets onder zijn hak (spalkje) tijdens het lopen. Verder deed Geuko goed zijn best. Oma en Geuko besloten samen terug te lopen en hebben onderweg de eerste kastanjes gevonden. Thuis stond de ergotherapeut ook al klaar om nog even aan de slag te gaan met de armen en handen. Ze bevestigt dan de iFloat aan de rolstoel en zet Geuko aan het werk met puzzeltjes, knippen, vouwen, knutselen, torens bouwen... zolang Geuko beide handen maar gebruikt en ondertussen wordt hij steeds handiger met de iFloat. Eerder vond hij het maar een stom ding en klaagde hij na 2 tellen al. Nu heeft hij soms niet eens meer in de gaten dat zijn arm ondersteund wordt en is hij zo een uur verder.
Omdat Geuko zo slecht slaapt gaan we komende tijd alles maar weer eens onder de loep nemen om er achter te komen waarom Geuko zo slecht slaapt. We zijn als voorbeeld maar eens gaan kijken naar zijn matras. Die is inmiddels 5 jaar oud. Mogelijk tijd voor vervanging of iets anders.
Er zit een labeltje aan van Welzorg. Dus je belt Welzorg met deze vraag. 'Daar gaan wij  niet meer over, dat regelt de verzekering'.
Oke, dan bel je de verzekering. 'Daar gaan wij niet over, je moet bij de WMO zijn'.
Dus je belt vervolgens met de WMO en hoort 'Nee hoor, dat regelt toch echt de verzekering'
Je belt weer met de verzekering en krijgt te horen dat je inderdaad toch wel bij de verzekering moet zijn maar dat ze zelf even met de gecontracteerde zorgaanbieder moet bellen. Dat is in dit geval Medipoint. Niet te bereiken vandaag en ons geduld was onderhand ook wel op. Dus we gaan hier morgen mee verder....... Dit is maar een kleine greep uit bijna dagelijkse issues.
Gelukkig hebben we morgen wel iets om naar uit te kijken. Restaurant de Kleine Munt in Termunten bestaat 10 jaar en wij zijn uitgenodigd om te komen eten en dit samen te vieren! Dus morgen in onze blog zullen we ook vertellen hoe dat was.