7043 10 08 2022 05Vanmorgen hadden we geen wekker, althans niet op onze telefoon, we hadden 'gelukkig' wel een Geuko. Hij was behoorlijk aan het spoken geweest en op tijd wakker. Gelukkig sliep Gijs wel goed7042 10 08 2022 04 en konden we alsnog de ochtend vroeg beginnen. Het bed moest verschoond worden want Geuko had een ongelukje en dan ineens mis je de kasten thuis met onze voorraad en schone was....
We gingen in de ochtend eerst samen met de hondjes naar een groot losloop gebied in de duinen vlak bij. Het was al behoorlijk warm maar met af en toe een windje was het wel te doen. Het pad was redelijk, wel veel mulle zand en helaas gingen het pad uiteindelijk over in alleen maar mulle zand. Dus we moesten omkeren en dezelfde weg terug nemen. Het was ook eigenlijk wel lang genoeg want de temperatuur liep snel op. We waren vlak bij het centrum van Noordwijk en zijn er even als echte toeristen door gereden. Wat een drukte en wat een prachtige binnenstad. Bom en bomvol met strandgasten en echt een file richting het strand. Parkeren was nergens meer mogelijk en mensen liepen met bolderkarren, parasols, bepakt en bezakt massaal naar het strand. We keken onze ogen uit! We gingen eerst terug naar ons huisje om te lunchen en de hondjes terug te brengen. In de middag gingen wij ook naar het strand maar dan naar een andere plek (waar we maandag ook waren). Dat is een strand waar de hondjes ook mee mogen maar uiteraard bleven die in het huisje i.v.m. de warmte. Het was gelukkig ook iets minder druk want niet iedereen vindt honden op het strand leuk (ondanks overal een opruimplicht geldt in dit gebied).
Geuko had 1 doel, uit de rolstoel en op het strand spelen. We hadden de nekbrace mee dus dat zou moeten kunnen. Toch blijft het wel een stuk lastiger sinds de scoliose operatie want Geuko is niet meer 'buigzaam'. Wij waren niet zo fantastisch voorbereid als de anderen want een parasol was wel echt nodig... gelukkig konden we eentje huren bij het strandtentje en kwamen ze ons zelfs even helpen met opzetten.
Papa hielp Geuko uit de rolstoel en dat ging allemaal heel soepel. Papa weet precies wat wel en niet kan en als Geuko doet wat Papa zegt lukt het. En... het lukte! In no time zat Geuko op het strand met 1 grote big smile. Met tranen in onze ogen maakten we gauw een foto voor het geval dat het na 5 minuten niet meer leuk ging. Maar dat was niet het geval. Bijna 2 uren gingen voorbij en nog was Geuko er niet flauw van. Wel van dat irritante zand! Het zat hem overal en dat is niet zo gek op het strand maar met een beademingsmachine en canule was het toch oppassen.
Papa zorgde er ook weer voor dat Geuko veilig terug in de stoel kwam en zonder mopperen ging dat perfect. Mensen om ons heen keken maar we hadden onze ogen alleen maar op Geuko en Gijs. En stiekem waren we gewoon onwijs trots dat we dit ook voor elkaar kregen. Het was weliswaar erg warm. Ook vooral voor ons. Dat klinkt misschien stom.... maar de zorg gaat door. Toezicht en alertheid niets minder, misschien juist meer in een andere omgeving.
De tijd tikte weg en besloten in het huisje te gaan eten. Morgen gaan we naar diergaarde Blijdorp. Ook dit uitje is ons geschonken door een lieve bonusoma en daar gaan we dankbaar gebruik van maken. Ook morgen wordt het warm dus we hopen dat iedereen naar het strand gaat en het lekker rustig is in de dierentuin. Tot de volgende blog.