7033 09 08 2022 01Uiteraard sliepen de jongens kort maar we waren niet heel ontevreden. We hadden een strakke planning want we hadden kaarten (gekregen van 1 van onze volgers) voor Madurodam vanaf 7037 09 08 2022 05 10.00 uur.
Het was ongeveer 30 minuten rijden vanaf Noordwijk. Heenreis was voor Geuko vervelend. Het was druk, veel bochten, rotondes, warm... al vrij snel werd hij misselijk. We reden ook nog eens een stuk verkeerd door een weg afzetting. Parkeren lukte prima bij Madurodam en zodra Geuko uit de bus was kreeg hij weer een beetje kleur. Arme jongen. Hij was zo bleek.
Eenmaal door de entree keken de jongens hun ogen uit. We lieten hen voor gaan en ze mochten overal kijken waar ze maar wilden. We gingen het hele terrein zigzaggend over en zagen alles wat de jongens leuk vonden. Het was echt leuker dat gedacht. Pas na een uur of 3 stonden we weer 'buiten'. We liepen even terug naar de bus om spullen weg te brengen. De bus konden we daar een dag parkeren voor €10 want... Papa en Geuko hadden bedacht (al van te voren helemaal uitgestippeld) om met de tram naar Scheveningen te gaan. Voor Gijs de eerste keer in een tram. Geuko wíst dat mama het eng vond, in en uit stappen met de rolstoel, waar haal je kaartjes, wanneer moeten we er uit enz... dus hij had de grootste lol. Want papa en Geuko hebben immers veel vaker dit soort avonturen 'gewoon' even gedaan.
Geuko had uitgezocht dat je sinds kort met rolstoel in lijn 9 kan naar Scheveningen en het klopte allemaal precies. Zonder moeite reedt Geuko de tram in. Zocht een plekje en hield mama in de gaten. Wat een lol had hij. Mama vond het echt spannend. We stapten uit voor het Kurhaus en liepen binnen 5 minuten op het strand! Eventjes over de boulevard en al snel zagen we een betonnen pad naar de zee. Met nog veel meer rolstoel gebruikers rolde Geuko naar beneden en kon bijna tot de waterkant komen.
Wat een heerlijk vakantie gevoel. Geuko had het naar zijn zin, genoot van de zon. Hij vond het zelfs zo fijn dat wij de gene waren die wel weer verder wilden gaan.
We liepen nog een stukje over de boulevard, kochten een ijsje en liepen terug naar de tram. De rit van nog geen 10 minuten verliep weer heel soepel en zo liepen we weer langs Madurodam terug naar onze bus.
Al met al waren we rond 15.30 uur terug in ons huisje en dat was lang genoeg voor de hondjes. Die bleven 'thuis' ieder in hun eigen bench. Lekker koel in de airco, wel zo rustig voor ze.
Omdat we een piepklein feestje hadden bestelden we pizza en daar hebben we samen van genoten.

Nu bij het schrijven van deze blog beseffen we pas wat we vandaag toch weer allemaal voor elkaar hebben gekregen. We zijn heel blij dat we dit met Geuko kunnen doen, maar ook als gezin, we proberen alles zo normaal mogelijk te houden. Toch merk je, nu in een andere omgeving, dat men staart en blijft kijken. De 1 zegt helemaal niks, de ander kijkt gauw weg als je terug kijkt en een ander zegt wel wat. We zien dat laatste toch wel graag, niet staren maar gewoon 'Hoi' zeggen.
De mensen van wie wij dit uitje hebben gekregen volgen Geuko al vanaf het begin en waren zelf niet in de gelegenheid hier gebruik van te maken. We zijn heel dankbaar dat dit ons cadeau is gedaan zodat we juist die andere extra's vandaag ook hebben kunnen doen met onze jongens.
We hebben een fijne dag gehad en morgen schrijven we opnieuw een blog.