6963 17 06 2022 02Vrijdagochtend ging Geuko naar school. Hij had geleerd voor een toets Natuur en kwam uit school met een 7! Goed gedaan! In de middag was het een feest want de klas vierde een beetje de verjaardag van juf. Het was in school gelukkig nog niet zo warm dus ze bleven lekker binnen. De slot avond van de vierdaagse was natuurlijk onderwerp van de dag. Geuko had heel veel zin!
We hadden iets meer tijd in de middag om te kunnen voorbereiden en te eten want de start was een uur later. Geuko wilde ook graag zijn stoel versieren dus dat deden we, hij gaf de aanwijzingen, papa voerde het uit.
We waren op tijd bij de start en het verzamelen ging gelukkig wel vlot. Het was best spannend hoe het allemaal ging verlopen want ook dit hadden wij nog nooit eerder gedaan. We liepen met de groepen rechtstreeks naar het Rosarium waar we de pauze stop hadden. Het wachten daar duurde lang maar gelukkig werden we verrast door opa en oma! Ze kwamen ons aanmoedigen en hadden zelfs cadeautjes mee. Vooral Gijs had dat echt even nodig want die jongen was zo moe. Even verder op hoorden we de muziek korpsen en we maakten ons klaar om te vertrekken naar de voetbalvelden. Daar werden alle scholen, verenigingen, groepen en alle andere lopers verdeeld in vakken. Ruim drie kwartier moesten we wachten maar we hadden nét schaduw en de kinderen gingen lekker in het gras zitten snoepen.
Toen de muziekkorpsen begonnen te spelen moesten we allemaal klaar gaan staan. Deze keer wel alle groepen achter elkaar en de kinderen netjes in rijen. (Eindelijk beetje overzicht...)
Vak 1 begon te lopen en voordat we het wisten kon ons vak ook gaan bewegen (vak 4).
Zo liep de hele stoet door Winschoten. De kanten stonden bomvol ouders, opa's en oma's en alle anderen. Gijs had mama's hand stijf vast en Geuko reedt trots met z'n vriendinnen verder achteraan in de groep.
Wat een belevenis! Wat een mensen! Veel mensen zagen Gijs niet en gaven alle snoep en cadeautjes aan Geuko, want hij viel uiteraard wel op.
Het was erg warm maar wij vonden dat de organisatie alles heel goed geregeld heeft. Er was voldoende overzicht en ruimte. Geen geprop, geduw of drukte in de stoet. Langs de kant wél maar daar stonden wij natuurlijk niet tussen.
Nee, wij liepen mee! En daar zijn we heel trots op. Trots dat dit kán en dankbaar dat wij Geuko nog bij ons hebben en dat we zoveel lieve mensen om ons heen hebben gehad deze dagen. We zijn onze school ook dankbaar dat wij (beide ouders) mee mochten alle avonden om onze jongens zelf te begeleiden. Voor noodgevallen bij Geuko maar ook zeker voor Gijs. Door alles van afgelopen jaren weten we van elkaar wanneer we elkaar net even wat meer nodig hebben dan anders.
Maar het is allemaal gelukt! Moe (Gijs heel, heel, heel moe) maar onwijs tevreden liepen we langs te finish en zijn eigenlijk direct doorgelopen naar onze bus.
We waren nét bij de bus en kwamen opa en oma toevallig nog weer tegen!
Onderweg terug hoorden we van de jongens de plannen voor volgend jaar. Geuko 'moet' dan 10 km lopen maar ziet dat helemaal zitten, samen met zijn vriendinnetje heeft hij nu al nieuwe plannetjes gemaakt en Gijs.....? Die vertelde dat hij dan liever langs de kant gaat staan om Geuko aan te moedigen.
Zo zie je maar weer hoe verschillend onze jongens zijn maar beide ideeën zijn prima. Er zijn gelukkig geen verplichtingen.
Vandaag is het evenement Vet Cool Man in Lelystad. Hiervoor waren wij uitgenodigd maar we hebben dit afgezegd. De warmte en vooral ook de drukte van afgelopen week is voor nu even genoeg. We wensen jullie een goed weekend!